Ny Visuell Leveranstavla

Visuell frågetavla blev en succé. Nu tar vi nästa steg och introducerar Visuell Leveranstavla. Leveranstavlan introduceras i pågående projekt med bland annat Skanska, NCC, Peab och Forsen

Gå från analogt till digitalt och bli effektivare utan att tappa engagemanget på mötena.

Kontakta oss så berättar vi mer

Nu heter vi Symetri Collaboration AB

Tillsammans blir vi starkare och kan ge dig som kund och användare bättre service. Därför bildar vi nu en gemensam organisation med våra norska kollegor i Symetri Collaboration AS. Apricon AB byter samtidigt namn till Symetri Collaboration AB.

Med produkterna Apricon med Visuell Frågetavla och INTERAXO kan du förenkla ditt arbete och göra dina projekt ännu effektivare.

Samarbete med Prolog skapar engagemang

Prolog och Apricon har inlett ett strategiskt samarbete för att möta morgondagens planeringsbehov. Tillsammans kan vi halvera tiden för möten samtidigt som vi minimerar administrationen.

Skåne kopplar greppet om sjukvården

Region Skåne investerar drygt sex miljarder kronor på sjukhusområdet i Malmö. Projektet kör Apricon med Kopplade projekt och Visuell frågetavla.

Visuell frågetavla tas fram i samarbete med Skanska

Visuell frågetavla bygger på en grafisk matris där digitala frågelappar sorteras in under ansvariga roller. Man arbetar med ”dra och släpp” för att tilldela frågor och ändra status.

Nya ApriconAppen

Ta med dig ritningarna när du lämnar kontoret! ApriconAppen kombinerar tillgängligheten i ”molnet” med lokal lagring. Det gör att du enkelt kan titta på de dokument du behöver även på platser utan uppkoppling.

Apricon förenklar projektarbetet

Apricon är ett webbaserat verktyg för bättre kommunikation i processen att utveckla, producera och förvalta byggnader och anläggningar. Apricon bygger på mer än femton års erfarenhet och tusentals genomförda byggprojekt.

Projektdeltagarna får stöd för att skapa tillsammans och mer tid att göra det. Samarbetet förbättras och kvaliteten säkras.

Projektstöd på dina villkor

Apricon växer med behovet. Du kan börja med basfunktionerna och addera nya funktioner när de behövs. Alla olika projektdeltagare kan få ett kraftfullt stöd.

Projektutvecklaren har inte samma behov som projektledaren, arkitekten, byggkonsulten eller entreprenören. Förvaltningen ställer i sin tur andra krav än byggfasen.

Vi har färdiga mallar, ger förslag till lösningar och anpassar Apricon efter dina förutsättningar.

Flyt i överlämningarna

Genom att information från projektets olika faser finns tillgänglig blir överlämningarna effektiva. Från projektutvecklingen, genom projektets genomförande och in i förvaltningen.

Projektutvecklarna kan vara säkra på att kundkraven matchas i projekteringen. Projektören skapar projektet med rätt underlag och entreprenören bygger efter godkända handlingar. Fastighetsförvaltarna får rätt underlag för att driva och underhålla färdiga byggnader och anläggningar.

Unik överblick

Vågar du klicka så förstår du snabbt hur det fungerar. Alla funktioner är enkla och självklara. Du jobbar som vanligt med projektet och lär dig efterhand.

Apricon har till exempel ett smart, dynamiskt dokumentträd som skapar enkel överblick över dokumenten. Informationen finns alltid minst ett klick närmare dig än i konventionella mappsystem.

Spara tid när du sparar filer

Apricon har ett nytt, snabbt och enkelt sätt att spara filer. Så snart filen är namngiven och klassificerad är den också sparad ur din synvinkel. Du kan spara många filer samtidigt och du kan dessutom hämta metadata ifrån dina egna förteckningar. Överföringen sker i bakgrunden och du kan omedelbart jobba vidare.

I Apricon finns också en automatisk versionshantering av dokumenten. Det innebär att du alltid ser den senaste versionen men har tillgång till historiken.

Ännu bättre anbud

Effektiv hantering av förfrågningarna sparar mycket tid och pengar. I Apricon är det enkelt att skapa paket av de handlingar som behövs i en upphandling. Förfrågningarna sker via e-post.

Mottagaren hämtar dokumenten via en länk i sin webbläsare. På så sätt blir det enkelt att bjuda in många olika leverantörer, vilket skapar förutsättningar för att få ännu bättre anbud.

Apricon – Ett molnbaserat projektnätverk för samhällsbyggare.

 

Molntjänst

En webbaserad dokumenthantering gör att alla dokument är lätt tillgängliga för projektets medlemmar. Dessutom får du effektiv sökning och versionshantering på köpet, något som en vanlig mappstruktur i Windows saknar. Det behövs ingen installation av programvara, en webbläsare är allt som behövs.

}

Spara tid

Behovet av att distribuera filer till projektmedlemmar försvinner med ett projektnätverk. Dessutom är Apricon snabbt. Vår effektiva spara-funktion hanterar många filer samtidigt och kan hämta metadata ifrån dina egna förteckningar. Du slipper monotont och tidsödande arbete.

l

Kvalitetssäkra

Med ett gemensamt arbetssätt och ett bra stöd för processer som granskning och ärendehantering slipper du osäkerhet kring ritningar och beslut. Allting dokumenteras och du minimerar risken för kostsamma följder. Samtidigt skapas transparens med en tydlig överblick som stimulerar samarbetet.

v

Kommunicera

Med Apricon får projektet en naturlig samlingspunkt med flera funktioner som främjar transparens och dialog. Du får bl a: gemensam kontaktlista och mailgrupper, dags- eller veckorapporter, Dialogen – för informell information och bilder, Publicera paket -för distribution av filer, Ärendehantering – för dokumenterad kommunikation i viktiga frågor.

 

 

Säkerhet

Våra servrar är placerade hos en av marknadens ledande leverantörer av serverdrift med en garanterad upptid på 99,8% per kvartal. All kommunikation med servern går via en dedikerad brandvägg och är krypterad. Backup görs dagligen.  Varje användare har en personlig inloggning och alla aktiviteter loggas. Vi kan även erbjuda strängare säkerhetskrav vid behov.

Engagera

Skapa roliga och effektiva möten med vår Visuella Frågetavla. Engagera projektmedlemmar genom tillgänglighet och transparens. Lös problem och kommunicera  beslut utan att skriva protokoll manuellt, allt loggas automatiskt. Du slipper kladdiga post-it lappar och är inte låst till någon fysisk lokal. Alla frågor kan formuleras tydligt, innehålla bifogade filer och är dessutom sökbara.

Praktisk tillämpning

Det är genom nöjda kunder och framgångsrika projekt som Apricon lever och frodas. Ta gärna en titt på vad våra användare säger och de referensprojekt vi har lagt upp så får du en bra bild av hur Apricon fungerar ”i verkligheten”.

”Överskådligt och lätt att jobba i. Bra handledning och telefonsupporten fungerar utmärkt! Jag upplever att hela teamet bakom Apricon har användarvänlighet och utvecklingstänkande i fokus.”

Erik Oldgren

Chef Projekt, AMF Fastigheter

”Sparafunktionen i Apricon är så mycket bättre än i övriga projektnätverk. Det sparar mycket tid. Ett strukturerat och logiskt upplägg minimerar också risken för fel.”

Sara Norberg

CAD-ritare, Schneider Electric

”Jag gillar att Apricon-miljön är ganska uppstyrd, detta förhindrar att det blir oreda som det lätt blir annars. Att få med beskrivningar och status för dokumenten gör det tydligt och lätt att hitta rätt.”

Björn Alsmark

Projekteringsledare, Bjerking

Nyheter

Vi söker fler engagerade kollegor

Vill du arbeta med produkter som förenklar och gör skillnad för samhällsbyggare? Gillar du att arbeta med människor i spännande projekt? Vi söker fler engagerade kollegor. Kolla in annonsen och kontakta Josefin på Reperio Search så får du veta mer....

Ny Visuell Leveranstavla i Apricon

  Visuell Frågetavla har blivit en succé med mer än 350 genomförda projekt. Nu tar vi nästa steg och introducerar Visuell Leveranstavla. Förutom frågor, besked och milstolpar hanteras nu leveranser. Leveranstavlan introduceras under sommaren i pågående projekt med...

Apricon AB blir Symetri Collaboration AB

Tillsammans blir vi starkare och kan ge dig som kund och användare bättre service. Därför bildar vi nu en gemensam organisation med våra norska kollegor i Symetri Collaboration AS. Apricon AB byter samtidigt namn till Symetri Collaboration AB. Med produkterna...

Apricon består av olika moduler som du själv väljer efter projektets behov. Basmodulen med portalen, kontakter och dokumenthantering ingår alltid. Workflow, Publicera paket och Ärendehantering väljer du till om de behövs. Ändras förutsättningarna och behoven kan du när som helst lägga till en modul.

Med Apricon får du en säker och effektiv gemensam dokumenthantering och kommunikation i ditt byggprojekt. Du kan enkelt bjuda in projektmedlemmarna och ge dem roller i projektet. Genomtänkt informationsstruktur och flexibla dokumentträd ger dig överblick. Med sökfunktionerna hittar du snabbt rätt dokument och får kontroll på vad som är nytt.

Läs mer

Minska risken för kostsamma fel. Använd Workflow för att granska, godkänna och frisläppa dokument. Du får full överblick och kontroll på handlingarnas status och kan styra vem eller vilka som ska ha tillgång till dokument i olika steg.

Läs mer

Nå flera och få bättre anbud. Håll dina underentreprenörer uppdaterade med riktade paket. I Apricon kan du paketera ett urval av dokument, publicera som ett digitalt förfrågningsunderlag och skicka ut en länk. Användbart, enkelt och smidigt.

Läs mer

I ärendehanteringen får alla samma bild av ärendet, med replikväxlingar, bifogade dokument, frågor och kommentarer. Och konfidentiell kommunikation är inga problem – du bestämmer själv vilka som ska ha rätt att svara och läsa ärendet.

Läs mer

Förenkla projektarbetet

Apricon hjälper dig att enkelt kommunicera och dela alla dokument i dina projekt. Ge dina projektmedlemmar tryggheten av att alltid ha tillgång till den senaste versionen av dokumenten och en gemensam plats att spara dem på. Projektet får kvalitetssäkring och bra kontroll med rättighetsstyrning samt versionshantering och loggar för alla filer. Genom att styra filstruktur och roller i projektet underlättas också arbetet med att hitta och spara dokument.

Ett projektnätverk sparar tid och minskar antalet fel

De viktigaste framgångsfaktorerna för projektarbetet är att den senaste
informationen alltid ska finnas tillgänglig och att kommunikationen
fungerar bra.
Våra kunder väljer Apricon eftersom det är enkelt att använda och
hanterar stora mängder dokument både säkert och effektivt. De
grundläggande funktionerna är helt enkelt lite smartare samtidigt som
möjligheten till mer avancerad funktionalitet kan vara avgörande i vissa
projekt.

Rollbaserade rättigheter ger minimalt med administration

De roller som användare tilldelas styr vilken information som visas och
var de får spara sina filer i Apricon. I princip kan man säga att varje
disciplin motsvaras av en roll vilket gör det mycket enkelt att både
administrera och kommunicera.
När en person ska bjudas in till projektnätverket krävs endast en
e-postadress. Vid inloggning första gången registrerar användaren
själv sina uppgifter.

Enkelt att hitta rätt med hjälp av smarta sökfunktioner

När du sparar filer i Apricon skapas det metadata för varje dokument. Detta ger dig möjlighet att söka på egenskaper som delprojekt, kategori, disciplin, dokumenttyp, status och så vidare. Dessa egenskaper kan också användas för att skapa versioner av vårt dynamiska dokumentträd där varje nivå i strukturen är klickbar och visar samtliga underliggande dokument, något som kan effektivisera sökandet avsevärt.

Stöd för processer som granskning och löpande beslut

Apricon ger dig möjligheter att styra och dokumentera viktiga
processer. Exempelvis kan du kvalitetssäkra arbetet genom att lotsa
dokument genom en granskningsprocess eller rikta ett ärende till en
specifik person eller grupp. Fördelen är att både kunna hantera
konfidentiell information och skapa transparens i projektet. Förutom
versionshantering och loggar för varje dokument kan du dessutom få en
översikt av hur arbetet fortskrider.

Förenkla ditt projektarbete redan idag

Du kan pröva Apricon utan kostnad i en månad därefter kan du som ny kund få rabatt på ett pilotprojekt. Skicka ett mail med projektnamn och dina kontaktuppgifter så skapar vi ditt demoprojekt och skickar en inbjudan till dig.

Kan vi börja bygga nu?

Otydlig kommunikation i granskningsprocessen och osäkerhet kring ritningar kan få kostsamma följder. Genom att använda vårt tillval Workflow är det enkelt att kvalitetssäkra processen och samtidigt få en tydlig överblick över hur arbetet fortskrider.

Tillsammans tar vi fram ett flöde i Workflow som motsvarar er arbetsprocess. Dokumenten blir tillgängliga för dem som arbetar med dem och de får en enkel administration med tydlig uppdelning i de olika stegen. Detta ger ett bra stöd genom processen och ett gemensamt arbetssätt.

Med en vattenstämpel kan du dessutom förkorta processen och undvika tråkigt arbete genom att ge ritningarna sin slutliga utformning direkt. Apricon lägger på en vattenstämpel som tydligt visar vilken status dokumentet har i det fall dokumentet hämtas eller skrivs ut innan det är godkänt. Den som godkänner en ritning kan då samtidigt frisläppa dokumentet.

Hör av dig så berättar vi mer.

Svårt att samarbeta?

Även om viljan finns brister det ofta i kommunikationen. Utan gemensamt arbetssätt och rätt verktyg blir det ohållbart. Med Apricon får projektet en naturlig samlingspunkt som främjar transparens och dialog samt ger stöd åt viktiga processer och beslut.

Med Apricon får du flera sätt att kommunicera:
Startsidan som visar viktig information, dokument och länkar.
Vanlig e-post som kan innehålla länkar till dokument eller paket.
Publicera paket för att dela dokument med intressenter som ej ska se hela projektet.
Ärendehantering för att dokumentera och skapa transparens kring frågor och beslut.
Dialogen för informell kommunikation och delning av bilder.

Flera funktioner underlättar dessutom samarbetet genom att ge stöd och information kring arbetets fortskridande. Till exempel ger Workflow stöd för granskningsprocessen genom att styra läs- och skrivrättigheten för dokument som ska granskas. När du loggar in i ett projekt får du alltid se hur många nya dokument som har tillkommit sedan du senast var inne men du kan också välja att få rapporter med e-post dags- eller veckovis.

Apricons målsättning är att förenkla projektarbetet. För oss är det självklart att det ska vara lätt att samarbeta.

Tid att spara?

En molntjänst har sina fördelar. Men det kan innebära en hel del merarbete att spara dokument med metadata. Apricon ger dig möjlighet att fylla i metadata för flera dokument samtidigt så att du slipper monotont och tidsödande arbete. Dessutom kan du använda en befintlig förteckning för att importera dina beskrivningar.

När du sparar dokument på Apricon får du upp en lista med samtliga dokument och uppladdningen av dessa startar. Du kan under tiden som dokumenten laddar fylla i beskrivningar och egenskaper. Om du till exempel har 30 dokument som alla ska ha samma status och dokumentdatum behöver du bara klicka en gång för att markera alla och sedan ange datum och status en gång. Mycket överskådligt och minimalt med arbete.

Har du redan gjort en förteckning kan du använda denna för att få med alla beskrivande texter och egenskaper. Med hjälp av en förteckning kan man dessutom spara dokument på flera platser samtidigt, till exempel olika dokumenttyper eller kategorier.

Ibland finns det behov för att spara det som finns på Apricon på en lokal dator eller läsplatta. Med tillvalet Fetch kan man automatisera en synkning med utvalda delar eller hela databasen. Du anger helt enkelt vad du vill hämta hem och schemalägger när hämtningen ska utföras. Detta gör att du slipper logga in och hämta hem filer manuellt.

Att spara filer är en av de viktigaste funktionerna i ett dokumenthanteringssystem. Detta är också en av våra främsta styrkor. Våra kunder sparar många timmar med våra sparafunktioner! Hör av dig så berättar vi mer

Bara ett anbud?

Att få in bra anbud kan vara avgörande för ett projekt. Mycket administration och tidspress försvårar ofta arbetet. Med Publicera paket i Apricon krävs bara en e-postadress till mottagaren för att bjuda in en eller flera anbudsgivare som sedan når förfrågningsunderlaget via en länk.

Med Publicera paket slipper du oroa dig för begränsningar i e-posthanteringen när det kommer till datamängden. Något som ofta medför merarbete med att komprimera filer och dela upp utskicket i flera poster.

Vid förfrågningsunderlag är dokumenten i paketet låsta till en specifik version men du kan också skapa paket som uppdateras automatiskt med den senaste versionen. Detta gör att du kan arbeta med Publicera paket för till exempel entreprenadpaket och hyresgästanpassningar. Att slippa leta efter relevant information kan spara mycket tid för mottagaren.

För att ta del av dokumenten krävs en registrering. Därmed skapas också en besökslogg som ger dig en överblick på vilka som har tagit del av informationen.

Vad blev beslutat?

Oklarheter i frågor och besked i översvämmade e-postlådor skapar irritation och merkostnader. Med Ärendehantering i Apricon lyfter vi frågorna från personlig e-post och skapar en bra översikt med alla frågor i projektet samlade.

När pågående ärenden blir tillgängliga för projektgruppen skapas transparens som främjar samarbetet. Flera parter kan bidra till en bra lösning och ett snabbt beslut. Alla ärenden blir dessutom dokumenterade vilket ger ett bra beslutsunderlag och effektiva möten.

Inga frågor ”tappas bort” och eftersom en fråga inte blir låst till en person skapas kontinuitet. Ett ärende riktas till en eller flera personer ”för åtgärd” eller ”för kännedom” dessa personer meddelas via e-post varje gång ärendet uppdateras.

Ärendehanteringen i Apricon är mycket flexibel och kan anpassas till många olika ärendetyper. Hör av dig så berättar vi mer.

Är BIM för stort?

BIM-filer är ofta för stora för att skicka med e-post. Dessutom uppdateras de löpande vilket ställer krav på kommunikationen. Med Apricon slipper du begränsningar i filstorlek och kan enkelt kommunicera med projektdeltagare när nya versioner laddas upp.

För att du skall kunna jobba effektivt i modellen måste du ha den i ditt lokala nätverk. För att underlätta arbetet kan man med hjälp av vårt tillval Fetch automatisera synkningen med senaste versionen på Apricon. Du schemalägger helt enkelt när synkningen ska ske och vilka filer som ska omfattas. På så vis kan du börja arbetet varje dag med den senaste versionen av filerna.

BIM är ett fantastiskt redskap. Däremot ersätter modellen inte fullt ut de traditionella dokument som används i ett byggprojekt. Med Apricon får du en effektiv hantering av modeller och andra filer med versionshantering, loggar och stöd för viktiga processer.

Det kan bara bli bättre

Vi på Symetri Collaboration hjälper byggprojekt att enkelt och effektivt kommunicera och dela dokument. Vår erfarenhet ifrån byggbranschen har resulterat i produkter med många smarta funktioner som förenklar projektarbetet. Våra främsta ambassadörer är de användare som arbetar komplexa projekt. Det är vår styrka. Hör av dig så ser vi till att du får göra din egen utvärdering.

Kontakta oss

Stockholm – 08 455 53 30
Malmö – 040 23 95 25