Välj en sida

Apricon fungerar bra på läsplattor och mobiler via en webbläsare men det är inte alltid som det finns tillgång till WiFi eller 4G överallt på en byggarbetsplats. Apricon-appen har ett anpassat gränssnitt för iPhone och iPad där du utifrån projektets mappstruktur kan göra ett urval av dokument som du sparar lokalt på din enhet. Dessa dokument är därefter tillgängliga även när det inte finns någon uppkoppling. När du är online visar appen om det finns uppdateringar och du kan hämta hem alla nya versioner med ett klick!

Här följer en beskrivning av appens funktioner.

 

Mina projekt
Efter inloggning hamnar du på en portalsida som visar nyheter från branschen samt en meny med dina projekt. Längst ner i menyn kan du dessutom starta Apricon i en webbläsare utan att behöva logga in på nytt. Detta val finns alltid om du har behov av ytterligare funktionalitet.

 

Startsida
När du har valt ett projekt kommer du till projektets startsida. Här visas en inforuta överst som talar om hur många dokument som du har sparat lokalt på enheten, när du senast hämtade nya versioner samt hur många nya dokument som har tillkommit (som kan hämtas under ”Välj/Hämta dokument”). Under inforutan listas projektets medlemmar och du kan enkelt ringa och skicka sms eller e-post direkt ifrån listan genom att hålla inne telefonnummer eller e-postadress.

Meny
När du är inne i ett projekt visar menyn följande val;
Mina projekt – Går tillbaka till val av projekt
”Projektnamn” – Går till projektets startsida
Lokala dokument – Se beskrivning nedan
Välj/Hämta dokument – Se beskrivning nedan
Sök dokument – Se beskrivning nedan

 

Lokala dokument
Här visas de dokument som är sparade lokalt på din enhet. De ligger i samma struktur som de gör i Apricon. Bläddra fram till dokumenten genom att klicka på namnen i strukturen. För att gå upp en nivå drar du fingret över skärmen från vänster till höger. När du är på dokumentnivå kan du öppna dokument i den inbyggda viewern genom att klicka på dem.

 

Välj/Hämta dokument
Här gör du ditt urval för att spara dokument lokalt på din enhet. När du har gjort ditt urval kan du alltid se eller ändra dina inställningar här. Varje nivå har en knapp för att aktivera hämtning. Du kan alltså välja att hämta samtliga dokument i en kategori eller gå vidare och definiera disciplin, dokumenttyp och specifikt dokument genom att aktivera hämtning på den nivå du vill ha. Knappen blir blå när den aktiveras. En ljusblå knapp indikerar att hämtning är aktiverad på en nivå under den aktuella. När du har gjort ditt urval klickar du på knappen ”Hämta” överst på sidan. Det är också här som du hämtar hem uppdateringar och nytillkomna dokument. Man kan säga att knappen ”Hämta” synkar din enhet med Apricon utifrån dina inställningar.

 

Sök dokument
Här har du möjlighet att snabbt söka och öppna ett dokument på Apricon. Sökningen görs bland samtliga dokument i projektet och funktionen kräver därför att du är uppkopplad.

 

Viewer
När du klickar på ett dokument i appen  öppnas de i den inbyggda viewern. Här kan du läsa, zooma in och bläddra snabbt mellan samtliga dokument i mappen eller söklistan.

Hör av dig om du undrar över något. Annars hittar du Apricon-appen här:

App Store