Välj en sida

Visuella frågetavlan

Nu lanserar Apricon den Visuella frågetavlan på bred front. Samarbetet med Skanska har resulterat i en smidig lösning för hantering av frågor och beslut i Visuell projektering. Den Visuella frågetavlan  har testats i ett antal Skanska-projekt och funktionerna har tagits fram i nära dialog med användarna. Tjänsten erbjuds nu till samtliga kunder och flera projekt är redan igång.

Målet för samarbetet med Skanska har hela tiden varit att skapa förutsättningar för roliga och effektiva möten där fokus ligger på frågor och beslut. Med den Visuella frågetavlan i Apricon lägger mötesdeltagarna upp sina frågor inför mötet. På själva mötet finns ett tydligt flöde för hur man arbetar med gamla frågor, nya frågor, knäckfrågor och beslut. Efter mötet finns tagna beslut dokumenterade i beslutsloggen.

I den senaste versionen har det tillkommit funktioner för att bifoga eller länka dokument samt en trevlig filterfunktion som gör det enkelt att söka i frågeloggen och beslutsloggen. Detta gör att de digitala fördelarna har blivit ännu bättre med tydlig kommunikation och ökad tillgänglighet som resultat.

 

Kv_Trollhättan_01

Kvarteret Trollhättan. Illustration Yellon

 

Kvarteret Trollhättan 7 i Malmö är ett av projekten som använder den Visuella frågetavlan idag. Kontorsbyggnaden som är på ca 12 000 kvm uthyrbar yta kommer att byggas på Universitetsholmen med närhet till Centralstationen och fin utsikt över hamnen. Byggnaderna uppförs i tegel med inspiration från gamla hamnmagasin.

Anna_Björklund_300

Anna Björklund

”Jag har arbetat med Post-it-lappar ett tag nu och gillar det arbetssättet. Men faktum är att den Visuella frågetavlan är lika interaktiv och ger flera fördelar. Du får möjlighet att skriva fullständiga svar och bifoga filer till frågan vilket underlättar kommunikationen. Samtidigt får du bra dokumentation som alltid är tillgänglig och som kan presenteras på olika sätt.” Anna Björklund, Projektchef, Skanska Öresund AB

 

 

 

Tullholmsviken_exterior_fas

Brf Strandudden. Illustration Tengbom

 

Skanska utvecklar en ny och spännande stadsdel i Karlstad.  Tullholmsviken ligger naturskönt vid Vänerns strand nära Karlstads centrum . Lägenheterna i Brf Strandudden är planerade just för att ta vara på vattenkontakten. Intresset för projektet har varit mycket stort från start och alla lägenheterna såldes snabbt.

Fredrik_Rydberg_300

Fredrik Rydberg

”Det är mycket lätt att komma igång med den Visuella frågetavlan, alla förstår direkt hur den fungerar. Inga frågor tappas bort och med möjligheten att bifoga filer där man preciserar vad som efterfrågas blir kommunikationen mycket tydlig jämfört med att tyda krumelurer eller förklaringar på små Post-it-lappar. Man sparar också mycket tid när mötesdeltagarna förbereder sina frågor. Tidigare krävdes en hel del administration både före och efter ett möte.” Fredrik Rydberg, Projektchef för entreprenadproduktion, Skanska

Hör av dig om du vill veta mer.

Kontakt