Välj en sida

”Jag gillar att Apricon-miljön är ganska uppstyrd, detta förhindrar att det blir oreda som det lätt blir annars. Att få med beskrivningar och status för dokumenten gör det tydligt och lätt att hitta rätt.”

Björn Alsmark
Projekteringsledare, Bjerking

”Bästa projektnätverket jag använt hittills. Snabbt och enkelt med fräscht och pedagogiskt utseende. Dessutom har det en smidig paketfunktion!”

Zeinab Shukur
Konstruktör, COWI

”Överskådligt och lätt att jobba i. Bra handledning och telefonsupporten fungerar utmärkt! Jag upplever att hela teamet bakom Apricon har användarvänlighet och utvecklingstänkande i fokus.”

Erik Oldgren
Chef Projekt, AMF FAstigheter

”Apricon är den tjänst som har utvecklat användarvänligheten mest och arbetat fram en bra struktur. Det har också en genomtänkt strategi för kommunikation så att man slipper massa autogenererade mail.”

Anna Bernmark
Landskapsarkitekt, White

”Apricon är användarvänligt och presenterar snabbt och enkelt relevant information. Det sparar tid jämfört med andra system som kan vara både svåra och långsamma”

Therese Marcus
Byggnadsingenjör, Sweco Structures

”Sparafunktionen i Apricon är så mycket bättre än i övriga projektnätverk. Det sparar mycket tid. Ett strukturerat och logiskt upplägg minimerar också risken för fel.”

Sara Norberg
CAD-ritare, Schneider Electric

Referensprojekt

Här visar vi ett urval av genomförda projekt för att visa bredden på våra kunder och visa exempel på smarta tillämpningar av Apricon.

Stockholm satsar friskt

Stockholms läns landsting genomför en av de största satsningarna någonsin inom hälso- och sjukvården. I Danderyd genomförs tre huvudprojekt nämligen en ny Akutmottagning, upprustning av Vårdavdelningar och upprustning av Godsmottagning. Den totala projektkostnaden är 3,2 Mdr.

För att underlätta samverkan mellan de tre huvudprojekten och mellan Locums övergripande projektledning används den nya möjligheten att koppla projekt i Apricon.

Läs mer om Danderyds sjukhus

Swedbanks nya huvudkontor ”paketerat” och klart

Under våren 2014 flyttade Swedbank in i sitt nya huvudkontor i Sundbyberg. Byggnaden är på cirka 45 000 kvadratmeter och inrymmer 2 500 arbetsplatser.

Forsen Projekt har ansvarat för projekt- och byggledning. Genom ett effektivt arbettsätt med paket i Apricon har man sparat mycket tid kring administration. Larisa Tireshina hos Forsen Projekt ger oss sina synpunkter och tips.

Läs mer om Swedbanks nya huvudkontor

Max IV ett vetenskapligt partneringprojekt

Max IV – Sveriges enskilt största forskningssatsning någonsin använder Apricon som projektnätverk.

Peab och Wihlborgs har tillsammans bildat bolaget Fastighets AB ML4 som blir byggherre i projektet. ML4 kommer att genomföra, äga och förvalta projektet vilket utförs som ett partneringprojekt där hyresgästen, byggherren och entreprenören samverkar. Hyresgästen kommer att vara Max Lab på Lunds Universitet.

Läs mer om Max IV

3D-modellsamordning skapar bra förståelse

Ett av Stockholms största kontorprojekt, Hagaporten III i Solna, är färdigt för inflyttning i oktober. Samordning av 3D-modeller har ökat förståelsen för kritiska skeden i projektarbetet, berättar Björn Källkvist, installationssamordnare på Skanska.

Läs mer om Hagaporten III

Skanska bygger i kvarteret Glasbruket på Limhamn

Skanska ska påbörja ett omfattande och flerårigt byggprojekt med attraktiva bostäder på Limhamn i Malmö. Diskussionerna kring att bygga havsnära bostäder i det relativt förfallna industriområdet har pågått länge.

Läs mer om Glasbruket på Limhamn

Liljeholmstorget, Stockholm

Fastighetsbolaget CITYCON utvecklar området i anslutning till Liljeholmens T-banestation.

Läs mer om Liljeholmtorget, Stockholm

Changuinola Hydro Power Plant i Panama

Pnet används för andra gången i ett stort vattenkraftverksprojekt i Panama. Denna gång är det ett internationellt konsortium ”Consorcio Gavilan” bestående av Pihl A/S och MTHöjgaard från Danmark och franska ALSTOM.

Läs mer om Changuinola Hydro Power Plant

Trelleborgs hamn utvecklar vidare

Sedan 1995 har ett mycket omfattande förändringsarbete pågått i Trelleborgs Hamn. I en strid ström av byggprojekt har hamnen moderniserats, och stärkt sin position som en av Sveriges största export/import-hamnar.

Läs mer om Trellelborgs hamn

Skanska först i Norden med miljömärkta hus

Sedan flera år använder UniqHus alltid Pnet projektnätverk i sina byggprojekt, och har ett väl anpassat och rationellt arbetssätt för sin projektdokumentation och styrning.

Läs mer om UniqHus